Zárójelben: Tenyészállományom, illetve annak szaporulata 2012. évben, Tóth Róbert kisteleki tenyésztőnél érhető utól.

Tóth Róbert elérhetősége: +3670 223-1593

 

Köszöntök Mindenkit!

2004. óta hobbi szinten tartunk Nagyapámmal törpe cochinokat. Nagyapám 30 évig foglalkozott baromfi keltetéssel és bár a hivatásszerű keltetéssel már jópár éve felhagyott, egyszerűen nem tud (az is lehet, hogy csak nem hagyom) leszokni a dologról. Régebben több ezer csibe kelt minden héten, manapság évente alig száz és az is kizárólag kotlóssal.

Talán annak köszönhetem a ragaszkodásom ezekhez a kedves kétlábúakhoz, hogy gyermekkoromban mindig volt kiscsibe a háznál. A mai napig rendkívül izgatottan várok minden egyes lámpázást, és azt amikor március-április környékén kikelnek az elsők.

Nem járunk versenyekre, nem bíráltatjuk madarainkat, ezért sem merem magunkat tenyésztőnek nevezni, de arra mindig figyelünk, hogy szép és egészséges jószágok kerüljenek ki a kezünkből. Nagyapám feladata, hogy a csirkéink erősek és egészségesek legyenek. Én meg jövök a sztenderd leírásaimmal és szelektálok. Utána pedig együtt piacolunk.

Mindketten nagyon megkedveltük ezt a díszbaromfi fajtát, kedvessége és jópofa külseje miatt. Nagyon kezessé válnak, nagyon jól kotlanak és rendkívüli odafigyeléssel nevelik csibéiket. Ha az ember kellő gonddal ápolja és neveli őket, akkor nagy örömét leli bennük.

Jó nézelődést a képek között! Remélem egy kicsit hozzájárulunk ahhoz, hogy minél többen megkedveljék ezeket a kedves állatokat!

 

Kecskemét, 2008. december 15.                dr.Csertő Gyula

 

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő